Broilerhyvä

Pehtoorin Broilerhyvä on kompostoidusta broilerinlannasta valmistettu orgaaninen lannoite, joka soveltuu kaikille kasveille, myös voimakasta typpilannoitusta vaativille kasveille. Se sisältää runsaasti pää- ja hivenravinteita ja sillä on kohtalainen kalkitseva vaikutus, pH noin 7. Ei rikkaruohon siemeniä tai taudinaiheuttajia.

Broilerhyvä on kotimainen, edullinen vaihtoehto kemiallisille lannoitteille. Tonnissa Broilerhyvää mm. N:30 / P:7 / K:15 / Ca:10 / S:5 / Mg:5 kiloa + hivenaineet päälle. Typpikilon hinta esim. toimitettuna 200 km säteellä Pälkäneestä 1,60 €/kg (laskettu lokakuussa 2021), ja levitettynäkin tämän typpilannoitteen hinta on alempi kuin monien tavanomaisten lannoitteiden. Kysy rohkeasti tarjous!

Luomulannoite; soveltuu luomutuotantoon sekä tavanomaiseen viljelyyn.

Broilerhyvä on loppuunmyyty syksylle '22. Lähetä ennakkovaraus keväälle 2023 nyt!

Mieti myös Pehtoorin Hevosvoimaa, joka on pitkään kompostoitu hevosenlanta. Typpimäärältään Hevosvoima ei vastaa Broilerhyvää, mutta tuotteesta tulee myös muita ravinteita rutkasti. Levitysmäärä noin 40 tn/ha, jolla saa N kok 120kg, 30 kg N liuk, P 28 kg, K 160 kg, Ca 80kg, Mg 32 kg, S 16 kg. Eli rahan arvoisia ravinteita!

Hinta 36e/tn + alv 24%  + rahti Pälkäneeltä.

Käyttö

Käyttömäärä n. 3-6 tonnia hehtaarille. Kertalevityksellä saadaan kasvin vuotuinen ravinnetarve täyteen. Lannan kuivikkeena on yleensä turve, joka hajoaa maassa jo ensimmäisenä viljelyvuonna vapauttaen ravinteet kasvien käyttöön nopeasti. Kokemusten perusteella jo 2-3 käyttökerralla saadaan pellon hivenravinnetasapaino kuntoon ilman muita lannoitteita. Lannoittaminen tulee myös halvemmaksi kuin vastaavalla määrällä kemiallisia lannoitteita!

Ei rakeistettu; levitetään kuivalannanlevittimellä. Jos omaa levitintä ei löydy, hoidamme levityksen mielellämme lähialueella tai suosittelemme hyvää urakoitsijaa. Laskelmiemme mukaan jopa rahteineen ja levitettynä Broilerhyvä on edullinen lannoite verrattuna moniin tavanomaisiin tuotteisiin. Kysy tarjous!