Jälleen ollaan uuden äärellä. Humuspehtoori Oy ja Weeefiner aloitti Aukeasuon kierrätyslaitoksella pilotoinnin.

Jälleen ollaan uuden äärellä.
Humuspehtoori Oy ja Weeefiner aloitti Aukeasuon kierrätyslaitoksella pilotoinnin. Pilotoinnissa typpi erotetaan Humuspehtoorin vesistä ja lopputuloksena saadaan lannoitekäytössä hyödynnettävä väkevä typpiliuos.

Hackathonin järjesti Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo yhdessä Maaseutuverkoston, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n ja Kasvu Openin kanssa. Hackathonin mahdollisti Maaseutuverkoston Vihreä kasvu -teemaryhmä, jonka yhtenä tehtävänä on nostaa esiin uusia näkökulmia maaseudun kestävän kilpailukyvyn parantamiseksi sekä edistää uusien innovaatioiden käyttöönottoa. Vihreä kasvu -teemaryhmän toiminnassa pyritään yhdistämään ekologinen kestävyys alkutuotannon kannattavuuteen.

Voittaja ratkaisu löytyi HumuspehtooriHackathonin seurauksena. Voiton vei 4D-siepparillaan jyväskyläläinen kasvuyritys Weeefiner Oy. Käsittelyssä typpi jää 4D-sieppariin, minkä jälkeen se voidaan pestä sopivalla liuoksella. Nyt asia on edennyt siihen vaiheeseen, että asioissa ollaan edetty paperilta toimintaan. Jäämme innolla seuraamaan miten hanke etenee käytännössä.